Filtre de apa

Intreaba specialistul ALBEC

Aveti nelamuriri ? 

Specialistul Albec va sta la dispozitie :

Tel: +40 788 356 086
       +40 723 789 020
Tel/Fax: +4021 211 79 75

Calea Mosilor 201, bloc 9 parter, sector 2, Buc.

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

click aici pentru harta

Pompe dozatoare clor

Despre nitrati si nitriti

nitrati si nitritiAvem nevoie de apa. Nu mai e demult un secret faptul ca organismul are nevoie cam de 2 litri de apa zilnic, pentru a putea functiona corect. Insa asta inseamna oare ca e bine sa bem orice fel de apa? Cat de important este sa stim sa citim corect eticheta?

 

Nitratii si nitritii sunt componenti naturali ai solului si fac parte din ciclul azotului. Ei apar odata cu mineralizarea substantelor organice azotoase provenite de la plante si animale. Unii nitrati sunt absorbiti de radacinile plantelor si au rol de materie prima pentru sinteza proteinelor si a altor compusi cu azot. Surplusul ramas contamineaza panza freatica, regasindu-se in rauri, lacuri sau in apele subterane.

 

In mod natural, intre nitratii din sol, apa si plante se stabileste un echilibru. Insa activitatea omului rupe acest echilibru, prin utilizarea intensiva in agricultura a ingrasamintelor organice naturale - si mai ales a celor azotoase sintetice. Ingrasamintele imbogatesc solul, insa aduc cu ele si nitrati, iar acestia se acumuleaza in plantele cultivate, pana la niveluri daunatoare pentru consumatori.Odata ingerati, nitratii se transforma in nitriti - substante mult mai toxice decat nitratii, in urma contactului cu microflora bacteriana a stomacului.

sursa ziare.com

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului www.anpc.gov.ro

SEO monitor

Copyright filtre-apa.net 2012. All rights reserved.